2022 nyarán is sokféleképpen tudtunk segíteni…


 Gkcsakvar    01 nov 2022
 Nincs    Családsegítő

K_p3.jpg

2022 nyarán is sokféleképpen tudtunk segíteni…

Köszönhetően segítő szándékú magán személyeknek, vállalkozóknak, alapítványoknak, és az önkormányzatnak, 2022 nyarán is sokféleképpen tudtunk segíteni a csákvári családoknak, gyermekeknek.

Szerencsére Szolgálatunknál lelkesedésből nincsen hiány, így igyekeztük minden lehetőséget megragadni. Legyen szó tárgyi felajánlások közvetítéséről vagy éppen élményszerzés lehetőségéről, „kis csapatunk” lelkesen és kitartóan tervez és szervez.

július 14-én – a korábbi nagy sikerre való tekintettel- ingyenes ruhabörzét szerveztünk a TündérPakk Közhasznú Alapítvány felajánlásaiból. Az alapítványtól adományként érkezett gyermek- és felnőttruhák, lábbelik, játékok, háztartási, valamint újszülött fogadásához szükséges eszközök között mindenki megtalálhatta, amire szüksége volt. A tisztálkodási szerekből összeállított csomagok pedig maradéktalanul elfogytak. A börzének ezúttal is nagy sikere volt. Ezért aztán jött a ráadás…. 2022. augusztus 29-én lehetőségünk nyílott újabb börzét szervezni, amely minden eddigi közül a legsikeresebbnek volt mondható, hatalmas volt az érdeklődés.

július 26-án a csákvári Család- és Gyermekjóléti Szolgálat által meghívott gyermekek és családok részt vehettek egy vidám művészeti és alkotónapon, melynek házigazdája a Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület mellett Esterházy Márton és felesége, Esterházy-Gyarmati Dóra voltak. A meghívottak megismerkedhettek a Csákvár hagyományaihoz köthető alkotófolyamatokkal, és egy önfeledt napot tölthettek el együtt a Múzeumban: Tóth Árpádné által gondosan összeállított program keretében a gyerekek és szüleik megismerkedhettek az agyagozás, korongozás folyamatával, színezhettek híres csákvári csanakokat, és készíthettek képeket, valamint a tarisznyavarrást, hímezést, gyöngyfűzést is kipróbálhatták. Megismerkedhettek Spikyval, a pónilóval, majd a bátrabbak a lovaglásban is kipróbálhatták magukat. Nem hiányozhatott a programból a foci sem. Délután a fiúk - nem kis örömükre- a volt válogatott labdarúgóval, Esterházy Mártonnal rúghatták a bőrt, majd minden gyermek részt vehetett vele az ügyességi labdajátékokban.

Esterházy Márton és Esterházy – Gyarmati Dóra, valamint az Első Magyar Adományközösség Alapítvány jóvoltából, a balatoni strandkampány keretében idén is lehetőségünk nyílott megszervezni egy alsóörsi strandolást családok számára. 2022. augusztus 13-án, szombaton az önkormányzat kisbuszával utaztunk a Balatonhoz, ahol a program szervezői a családok részére ingyenes strandolási lehetőséget, ingyenes ebédet és ajándékcsomagot biztosítottak. A nap végén pedig az élmények mellé minden gyermek emlékül egy kedves, nyári hangulatú karkötőt kapott.

            Már mondhatjuk, hogy hagyomány Szolgálatunknál, hogy augusztus végén egy közös szabadidős nappal zárjuk a nyarat. 2022. augusztus 24-én tartottuk immár az VI. Vakációbúcsúztató Napunkat. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is Vértesboglárra, a Vérteslovas Erdei Iskola és Szabadidőparkba látogattunk el 25 gyermekkel, akik a nap folyamán kedvükre próbálhatták ki magukat a falmászásban, a lovaglásban, próbára tehették bátorságukat a bungee - trambulinon. A sok mozgás után mindenkinek jólesett a saját kezűleg elkészített, kemencében sült langalló. Délutánra az időjárás is kegyes lett hozzánk, így nem maradhatott el a programból a medencézés és csúszdázás sem. Csákvárra visszaérve a gyermekeket bográcsban készült vacsora várta (köszönjük Dobai Károlynak és Juditnak, hogy elvállalták a „szakács szerepét”). 

Az iskolakezdésre készülve 2022 nyarán is megszerveztük „De nehéz az iskolatáska …” elnevezésű tanszergyűjtésünket. Az idén azonban nem csak a Szolgálathoz vártuk a felajánlásokat, hanem a csákvári PapírVilág üzletbe is, ahol – az üzlet vezetőjének, Briginek az ötlete, javaslata alapján- egy gyűjtődoboz került kihelyezésre. Brigi lelkesedésének is köszönhető, hogy a dobozba csak gyűltek és gyűltek a segítőszándékú emberek tanszerfelajánlásai. A felhívásunkat látva ezúttal is sok csákvári érezte úgy, hogy szeretne segíteni. A felajánlásokból összeállított csomagokat augusztus utolsó hetében eljuttattuk azokhoz a családokhoz, ahol úgy éreztük, hogy erre a legnagyobb szükség van. Köszönjük azoknak, akik akár a Család- és Gyermekjóléti Szolgálathoz, akár a PapírVilágba eljuttatták a felajánlásukat.

Emellett idén is volt olyan csákvári vállalkozó, aki egy gyermek minden szükséges iskolai felszerelését megvásárolta, hatalmas segítséget nyújtva ezáltal egy nehéz helyzetben lévő családnak.

            Hálásan köszönjük a programok szervezésében és megvalósításában, valamint az adományok gyűjtésében közreműködők segítségét!

Köszönjük továbbá a bizalmat, hogy a felajánlásukat – legyen szó tárgyi adományról vagy programlehetőségről- a Család-Gyermekjóléti Szolgálatnak tették meg.

 

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai


K_p4.jpg
K_p6.jpg
K_p8.jpg
K_p9.jpg